Concert announcement: XRAY EYEBALLS, WCIF, BADEN BADEN

Announcement for the concert of three bands and interview I did with the local band Welcomin’ Committee In Flames.

Welcomin’ Committee In Flames opet sviraju! :) Vijest me jako razveselila i jedva čekam nedjelju da ih vidim. Na njihovim koncertima nikad nije dosadno, sirovom žestinom i bliskim kontaktom s publikom uvijek stvore fantastičnu atmosferu. Pjevačica Kazuko Kono je japanka tako da je to i zanimljiv hrvatsko-japanski garažno-kulturni spoj.

Uz njih sviraju i Xray Eyeballs i domaći Baden Baden. Koncert djeluje jako obećavajuće i zanimljivo pa obavezno navratite u Močvaru ovu nedjelju, 18.11. Upad je 25 kn, od 20h.

Najavu na Močvarinom stranici i opise bendova pogledajte ovdje. Isječci iz Močvarine najave:

XRAY EYEBALLS, bend koji pomiče ustajale granice garage punka miješajući ga sa mračnijom stranom indie popa i shoegazea 80-ih. Gitarist/pjevač O. J. San Felipe i basistica/pjevačica Carly Rabelais, inspirirani nasljeđem bendova kao što su (rani) Jesus And Mary Chain i (rani) The Cure, te ljubavlju prema vokalnim harmonijama 60-ih i tužnjikavim uspavankama iz djetinjstva, poželjeli su slušatelju pružiti gorko-s-slatko iskustvo noćne šetnje newyorškim ulicama koje nastanjuje uobičajena galerija likova ispijenih od životnih frustracija, jeftinih droga i izvitoperene magije”

Welcomin’ Committee In Flames – bend koji je svojom minimalističkom trash’n’roll dernjavom i serijom kaotičnih koncerata stekao kultni status, unijevši na hrvatsku underground sceni kasnih ’00-ih prijeko potrebnu dozu kaosa”

BADEN BADEN! I dalje nadahnuti mračnom stranom r’n’r povijesti, obogaćeni electro premazom i još većom dozom scenskog kaosa, sa samo nekoliko koncerata uspjeli su dići priličnu prašinu”

Što se tiče WCIF s njima sam radila intervju prošle godine, 3.7.2011. u sklopu koncerta s japanskim Guitar Wolfom u Močvari. Izvještaj s tog koncerta kao i intervjue s WCIF i Guitar Wolf pogledajte ovdje.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s