Modni Ormar 15.11. 2012.

Article about the Croatian fashion show held by “Modni Ormar”, competition of fashion design students. One of the competitors is my friend Jelena Matas, she was inspired by Japanese lolita fashion, 80’s generation, Alice in Wonderland and other. Take a look.

U četvrtak sam bila na reviji Modnog Omara na koju me pozvala jedna od natjecateljica i moja prijateljica Jelena Matas. Radi se o strukovnom natjecanju namijenjenom afirmiranju mladih dizajnera. U natjecateljskoj večeri sudjelovali su studenti TTF-a.

Uz Jelenu natjecali su se i Damir Begović, Ana Bogdan i Maja Raos, Vanja Veselić, Barbara Radelja, Martina Frketić i Diana Dragišić, Valinea Vinger, Petra Vuletić i Saša Hortig, Lucija Vrcić, Pavla Aleksić, Marina Bogdanić, Kristina Ivković, Dominika Mandić, Iva Lukić i Maja Vukovinski, Tina Budžon i Ivana Jelušić te Marko Petrić, Denis Ristivojević i Antonio Mohenski. Na žalost moj fotić nije baš dobar za slikanje revija tako da imam samo par mutnih slika, ali linkati ću na slike s drugih stranica.

Revija je bila fantastična, svaki natjecatelj me se dojmio barem u nekom pogledu. Odličan je osjećaj pogledati toliko zanimljivih dizajna na jednom mjestu, bilo je strašno inspirativno i zabavno jer su neki dijelovi revije više ličili na kazalište i ostavljali ljude bez daha.

Prije svega moram ovdje izdvojiti Jelenu koja mi je bila apsolutni favorit, ne samo radi našeg poznanstva nego radi dizajna koji svojoj pastelnom romantičnom pufastom fantazijom potpuno iskaču od klasičnih, monokromno distopijskih stilova najčešće prisutnih na pistama. I prije svega ne mogu ostati ravnodušna radi njene inspiriranosti japanskom uličnom modom tj. lolita supkulturom. No to nije nikako bio klasičan lolita stil, već nešto potpuno novo, originalno i u potpunosti Jelenino;

Harajuku Alice susreće Pretty in Pink <3

Osvojio me i izbor glazbe, Together in Electric Dreams” – Human League.

Slike dizajna Jelene Matas s drugih stranica, naveden copyright i klik na sliku vodi na stranicu:

copyright Modni Ormar Facebook

copyright Fashion.hr

copyright Fashion.hr

Mislila sam snimiti video cijele revije s puno pažnje i truda, ali čim je prva manekenka u ružičastoj haljini s torbicom bombonom i Mickey Mouse balonom stupila na pistu nisam se mogla više usredotočiti na gledanje u ekran, morala sam vidjeti to uživo! Zato je video nažalost užasno kratak i negdje totalno gubim manekenke izvan kadra, ali što se može, barem da malo osjetite atmosferu s revije.

Na kraju je i Jelena izašla na pistu, isto tako u vlastitoj kreaciji, ružičastoj haljinici, pa se skupa s manekenkama prošetala pistom. Najslađi prizor ikada, dok su Mickey baloni pocupkivali za njima. Reakcija publike je bila nevjerojatna, najglasniji pljesak koji sam te večeri čula, a s naše strane publike bilo je i puno vrištanja. Da je barem duže trajalo, kao da smo zaronili u Alice in Wonderland svijet!

Evo par mojih slika i drugih kreacija:

Iznad su kreacije prošlogodišnjeg pobjednika Matije Čopa, ostavile su me bez daha.

Kraljevske kreacije ovogodišnjeg pobjednika Damira Begovića.

Presavršen jezivi kazališni performans s kreacijama dizajnerice Barbare Radelja.

Amaterski se igram s kamerom, nažalost većina slika mi je ovakva.

Kopiram obavijest o pobjednicima s Modnog Ormara Facebook:

” Dizajn cipela;
1.Valinea Vunger
2.Antonio Mohenski
3.Martina Štrkalj

Nagrađeni ( novinarski žiri):
1.Damir Begović 
2.Saša Hortig & Petra Vuletić
3. Barbara Radelja

Pobjednici 7. Modnog ormara
Damir Begović,Pavla Aleksić i Barbara Radelja
Posebna pohvala našoj dragoj Jeleni Matas ! “

Više informacija i slika s ovog događanja možete pronaći na sljedećim linkovima:

Fashion.hr – Pavla Aleksić je ime koje se pamti

Fashion.hr – Damir Begović pobjednik je Modnog Ormara

Story.hr – Natjecateljska večer 7. Modnog ormara

Obožavam ići na ovakva događanja jer uvijek upoznam i nekog novog ili sretnem nekog već poznatog. Još kad pri tome imaju fantastičan stil moram ih užicati za slikanje.

Anđela, mali vražičak s kožnim prslukom i predobrim 80’s stilom.

Gothic lolita kreativne djevojčice Mateja i Romana, studentice TTF-a. Crno bijele stvari na njima su njihovih ruku djelo, torbica, suknjica itd. <3

I za kraj jedna moja slikica, koliko god slojeva nabacim i dalje mi je hladno, kad će ljeto…

Advertisements

2 responses to “Modni Ormar 15.11. 2012.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s