My lecture at Faculty of Humanities and Social Sciences

Report from the event yesterday, lecture about Japanese subcultures I gave named: “Cute Face of Rebellion: Feminine and Consumerist Subversive Practices of Japanese Subcultures as a Reaction against Tradition and Patriarchy.“.

Jučer sam održala predavanje “Slatko lice pobune: ženstvene i konzumerističke subverzivne prakse japanskih supkultura kao izraz otpora tradiciji i patrijarhatu” na Filozofskom fakultetu u Zagrebu u sklopu događanja „ZaKon Dalekog Istoka“ koje organizira SRP – Sekcija za role play kluba KSFF (Link na event).

Veliko hvala svima koji su došli jučer, puno mi znači vaša podrška!

Nažalost moja izvedba je bila ponešto kaotična uslijed treme, a i lagano sam ispala iz štosa s predavanjima (sada mi baš fale seminari na fakultetu) pa se ovim putem radi toga ispričavam. Danas dobivam same pohvale i da se to nije osjetilo, ali nije to na razini na kojoj bi htjela da bude pa ću poraditi na svojim izlagačkim vještinama i ovu temu ću zapravo podijeliti u par predavačkih cjelina jer sam napokon jučer shvatila da je nemoguće ispričati sve od jednom, a da ne traje predugo i ljudima opadne koncentracija.

Potruditi ću se isto tako pisati više o svim tim temama (trudim se maksimalno, no nažalost trenutno je toliko posla sa svim i svačim) i javljati ću vam ako bude još neko predavanje. U međuvremenu svi koji su bili mogu skinuti prezentaciju s predavanja za podsjetnik (klik na link).

Ipak, večer je bila odlična i toliko sam sretna radi svega što se događa ovih dana. Još gothic lolita modna revija u utorak pa odmor za blagdane.

Evo par slika od jučer:

*

Moram još navesti jednu posebnu stvar koja mi je uljepšala jučerašnji i današnji dan. Petra me iznenadila s mojim portretom koji je nacrtala i to je nešto toliko fantastično da smo svi skupa tamo ostali bez riječi njenim umijećem! Kada je izvadila sliku ja sam mislila da se radi o fotografiji, toliko realno izgleda! Uopće ne znam što bi rekla u zahvalnost, ali to je jedna od najljepših stvari koje je itko ikad učinio za mene. Evo dvije fotografije, nažalost na njima se niti ne vidi koliko dobro taj portret izgleda uživo.

Poklonila mi je i nakit koji je sama radila <3 Ovaj choker je predivan!

copyright: Petra Zvonar

Slobodno joj se javite ako ste zainteresirani za svoj portret ili da vam nacrta/naslika nešto drugo ili izradi nakit. Njeno ime je Petra Zvonar i možete je naći na Facebooku: http://www.facebook.com/petra.zvonar Nadam se da bi uskoro mogla imati nekakvu izložbu jer ono što radi je doista ludo, vrijeme je da se to prepozna i nagradi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s