Zagreb’s International Lolita Day at 8.6.2013.

! – PREBAČENO NA 8.6. – radi mogućnosti kiše, ispitnih rokova i mature. Sve drugo ostaje isto. – !

! – CHANGED DATE – See you at JUNE 8. – !

Announcement for Zagreb’s International Lolita Day on Saturday, June 8. starting at 3 pm. If you are able to attend but don’t understand Croatian contact me at miyu@myaumania.com and I’ll give you all the information needed. Couch surfing could also be an option so let me know if you want to come :)

Sponsors and associates : Petar Jurakić, Bento Gablec, Kamikaze Noise, Fairy Riot and Matija Peček.

Ovo je najava za Harajuku meet kakav ide svaki mjesec tj. tematsko druženje u lipnju u skladu s internacionalnim lolita danom koji taj mjesec pada na isti dan! :)

Ako volite japansku modu ili vas ona općenito zanima pozvani ste prisustvovati! Otvorite post za više informacija ^_^

ScreenShot

Kao što mnogi od vas već znate imamo mjesečna druženja za ljubitelje japanske mode.

Ideja je poticanje originalnosti, kreativnosti i slobode u izražavanju osobnog identiteta. U takvoj većoj šarenoj grupi i kroz upoznavanje sebi sličnih pojedinaca stječe se hrabrost za javno afirmiranje vlastitog identiteta i izražavanje stava prema društvu te u konačnici dobru zabavu u sferi vlastitih interesa.

Ovaj put prva subota u mjesecu pada na internacionalni lolita dan! Prema tome druženje će biti tematski prilagođeno u sadržajima.

MJESTO: Grad Zagreb – Trg bana Jelačića, Ilica i Britanac, Rokov perivoj.

DATUM: 08. lipnja 2013.

VRIJEME: 15 – 21h

SADRŽAJI: Harajuku fashion walk, piknik, kreativna radionica, nagradne igre, photo shooting.

TEMATIKA: lolita stil, Alice in Wonderland

*

Početak meeta: Nalazimo se u 15h na trgu bana Jelačića kod Manduševca. Čekati ćemo da se svi okupe do 15:30h pa krećemo na…

PHOTOSHOOT (u Tkalči)

Sve slike ćete primiti naknadno preko svog emaila (upisati ćete ga na papir u toku piknika). Službeni fotograf druženja je Petar Jurakić.

Nakon slikanja napraviti ćemo HARAJUKU FASHION WALK!  tj. šetnju kroz grad da pokažemo outfite i pomognemo novim članovima da se ohrabre nositi ove stilove u gradu. Harajuku Fashion Walk je manifestacija koja se održava redovito u Tokyu, smisao joj je upravo afirmiranje različitosti i kreativnosti (kao što i mi navodimo iznad), a inspirirala je isti pokret diljem svijeta pa tako npr. u Italiji se održava HFW u više gradova. HFW Facebook. Za našu šetnju transparent će izraditi Fairy Riot.

Mi ćemo se prošetati od Jelačićevog trga preko Ilice do Britanca. Kod Britanca ćemo kratko stati da si možete kupiti nešto ako vam nedostaje za piknik.

PIKNIK: Idemo u park Rokov Perivoj. Uz sam Britanac se nalazi Rokova ulica kojom ćemo se popeti do parka (ako kasnite tim putem dođite gore).

Na piknik obavezno ponesite vlastitu: hranu, piće, dekicu, pribor za jelo i vrećice za smeće (nakon piknika obavezno ćemo počistiti za sobom). Preporuča se i krema za sunčanje, suncobran, sprej protiv komaraca.

Ako imate mogućnosti pripremite hranu i za druge sudionike ili vlastite bento gablece. MyauMania će ponijeti čaj i grog, nadajmo se i prikladnom posuđu za čajanku ako bude mogućnosti. Puštati ćemo japanske izvođače preko kazetofona, glazbu osigurava Kamikaze Noise!

NAGRADNE IGRE:

Kao poticaj vašoj kreativnosti imamo

– nagradu za najbolji kolač i

– nagradu za najbolji outfit

Tema za outfite je lolita stil i/ili Alisa u Zemlji Čudesa. To znači da možete odjenuti samo lolita outfit, lolitu inspiriranu Alisom ili bilo koji drugi stil inspiriran Zemljom Čudesa. Taj drugi stil ne mora biti japanski, može biti i punk, goth itd…

Prijave za oba natjecanja će se održati na licu mjesta, a nagrade su lolita modni dodaci u skladu s ovomjesečnom tematikom. Glasovati mogu svi prisutni ubacivanjem papirića u kutije.

Imamo još jednu nagradnu igru čiji će se dobitnik odlučiti slučajnim izvlačenjem.

– lutrija! :) Nagradu mogu dobiti svi prisutni na pikniku.

RADIONICA:

MyauMania će održati radionicu izrade jednog modnog dodatka u lolita stilu. Tko želi sudjelovati ponesite vlastitu iglu, konac, škare i krpice po svom ukusu (tkanina barem 40×40 cm i ako želite vrpce, čipku, ukrase).

PREDAVANJE BY BENTO GABLEC:

O gablecu! :)

*

Sponzori i suradnici:

Petar Jurakić će poslikati druženje i outfite prisutnih.

Bento Gablec će održati predavanje i osigurati nagrade za lutriju.

Kamikaze Noise osigurava playlistu za glazbeni ugođaj i nagrade za lutriju.

Fairy Riot izrađuje transparent za Harajuku Fashion Walk.

Veliko hvala svima! ^_^

*

Napomene:

U slučaju kiše druženje će nakon održanog Harajuku Fashion Walka biti premješteno u zatvoreni prostor – dogovoriti ćemo sve na licu mjesta, prijave nisu potrebne prije dolaska. Kontakt telefon ako kasnite i ne možete nas naći: 092 174 3198

O dresscodeu: Alternativna odjeća nije naravno uvjet za prisustvovanje. Kao i inače pozvani su svi zainteresirani. Ne morate se sramiti ako prvi put dolazite ili nemate s kime doći, svaki put je netko nov. Kome je još neugodno ili mu treba oslonac za hrabrenje možete mi se javiti na email (miyu@myaumania.com), biti ću ta osoba za vas.

Poželjno je ako ste u mogućnosti da odjenete nešto zanimljivo i zabavno, pogotovo lolita stil ako ga inače nosite jer je u skladu s ovomjesečnom temom. No vaš stil niti ne mora biti japanski – bilo kakvi alternativni stilovi, cosplay, gender play/queer i druge potpuno osobene otkačene kombinacije su 100% dobrodošle! Budite svoji! :)

EVENT na Facebooku.

tumblr_mc3sjbOCzg1rx8ucyo1_500

Photos from Tumblr. If anyone know the source let me know.

Advertisements

One response to “Zagreb’s International Lolita Day at 8.6.2013.

  1. Pingback: Harajuku fashion walk u Zagrebu | Kawaii princess·

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s